Prolog

Prolog

Je temná, chladná noc. Noc, ve které se každý bojí. Vesnice, sužovaná bouří jakou nikdo nikdy neviděl. Krutý déšť protrhl hráz, blesky zapálily les. Pohroma, kterou vesničané ještě nikdy nezažili. Každý kdo měl rozum, zdravé nohy nebo křídla se schoval do bezpečí.
A právě, když byl měsíc přesně uprostřed nebes, zaburácel hrom a blesk uhodil hned vedle stanu, kde se právě narodilo dítě. Ona. Dívka, která všem dokáže, že život není tak krásný jak se zdá, ale že existují i stíny, před kterými musí všechny chránit. Dívka předurčena pro velké věci, dokáže sjednotit národy nebo rozpoutat války. Elizabeth.

Nikdy na to nebude sama. 

Okamžik po jejím narození se narodilo další dítě. Chlapec. Bratr, který bude navždy stát po jejím boku. Dokud je život nerozdělí. Markus. 
Ale co když je ten život věčný, a oni to zatím neví?

 Elizabeth, králova ohně a Markus, král vody.


Jak bouře přišla, tak i odešla.  Na kůži byl cítit ledový dech stínů, které číhaly skryty ve tmě. Pán Temnot, který zná dávno vyřčené proroctví, vyslal své nejlepší zabijáky, aby děti zabily, dokud jsou malé a nemohou mu ublížit. Ale jak chcete zabít někoho, kdo je vybrán samotný osudem pro tvoření velkých věcí.? Stíny se k dětem ani nedostaly. Tak vymyslel jinou lest.
Dostane otce dětí na trůn, po kterém tak prahne a výměnou za to bude chtít ruku krásné Elizabeth. 

"Květina vypěstovaná Temnotou má vždy trny, které chce do někoho zabodnout."
Míša.♥

Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Jde se na to..

Cesty do minulosti